rca bulgaria / asigurari online / transport gratuit

0732 847 333  |  0343 566 176

Asigurari RCA Bulgaria si Romania

Această asigurare te ajută să acoperi paguba pe care ai produs-o altei persoane. Cea mai cunoscută este asigurarea de răspundere civilă auto (RCA), singura asigurare obligatorie în acest moment. Prin RCA se asigură autovehiculul lovit şi pasagerii din acesta.

Deci, chiar dacă ai încheiat o asigurare Casco (care protejează doar automobilul propriu) tot trebuie să închei o asigurare RCA. Asigurarea RCA protejează, pe de o parte, persoana păgubită, garantând plata sumei necesare acoperirii pagubelor suferite, dar protejează şi persoana care a produs paguba, aceasta fiind scutită de la plata pierderilor suferite de celălalt.

Documentul semnat între o firmă de asigurare şi tine, prin care aceasta arată că a încheiat un contract de asigurare se numeşte poliţă de asigurare. Suma plătită anual de asigurat se numeşte primă de asigurare.

Poliţa de asigurare intră în vigoare în momentul semnării. În cazul în care cumperi o maşină nouă, asigurarea poate fi încheiată la vânzător. Atunci când cumperi o maşină la mâna a doua, poliţa încheiată de fostul proprietar îşi pierde valabilitatea odată cu semnarea actului de vânzare-cumpărare.

Asigurarea RCA poate fi încheiată cu oricare dintre societăţile de asigurare special autorizate în acest scop (pentru mai multe informaţii, citeşte site-ul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor www.csa-isc.ro). Preţul diferă de la o societate la alta. Durata poate fi de 6 luni sau 1 an.

calcRCA-RO

verifRCA

verifDAUNE